-
30 dkg zemiakov
-
10 dkg sekanej šunky
-
3 vajec
-
5 dkg masla
-
Strúhanka
RECEPTY
![Zemiakový nákyp s bryndzou](https://www.gemerskeovecky.sk/drive/recepty/bryndza-tradicne-recepty.png)
Zemiakový nákyp s bryndzou
Suroviny
Postup
Uvádzame presný postup podľa knihy Bryndza z Družstva pre predaj bryndze v Turčianskom Svätom Martine vydanej pravdepodobne pred rokom 1950.
5 dkg masla, 15 dkg bryndze a 3 žĺtka dobre roztrieme, potom pridáme 30 dkg uvarených studených a umletých zemiakov, 10 dkg sekanej šunky, 2 lyžice prézlí a na koniec tuhý sneh z 3 bielok. Cesto dáme do vymazanej formy, uzavrieme a varíme v pare ¾ hodiny. Podávame so šalátom alebo kompótom.
Dobrú chuť!
![ornament](assets/img/ornamenty/korenie.png)
![ornament](assets/img/ornamenty/zeler.png)
![ornament](assets/img/ornamenty/paprika.png)
![ornament](assets/img/ornamenty/bryndza.png)
![ornament](assets/img/ornamenty/jogurt.png)