- 100% ovčia bryndza Gemerské ovečky (cca 100 – 150 g)
 - Cícer 250 g
 - Reďkovka 2 ks
 - Granátové jablko (polovica)
 - Uhorka 150 g
 - Limetková šťava z polovice limetky
 - Mäta
 - Výhonky reďkovky
 - Balsamico
 - Jedlé kvety
 - Olivový olej
 - Soľ
 - Korenie
 
RECEPTY
      
      Májový šalát
Suroviny
Postup
Očistíme granátové jablko, zmiešame s výhonkami reďkovky, nakrájanou uhorkou, reďkovkou a šťavou z limetky. Cícer premyjeme a osušíme. Takto pripravený ho popražíme na suchej panvici a necháme vychladiť. Po vychladnutí cícer pridáme do vyššie pripravenej zmesi, dochutíme soľou, korením. Na vrch pridáme kúsky našej 100 % ovčej bryndze od Gemerské ovečky, polejeme balsamicom a olivovým olejom. Dozdobíme mätou a jedlými kvetmi a máj je opäť tu.
Dobrú chuť!